Шукати в цьому блозі

вівторок, 2 березня 2021 р.

 ВІД "НОВОГО СВІТУ" ОЛЬГИ КОБИЛЯНСЬКОЇ - ДО "ЗЕЛЕНОГО ГАЮ" ЛЕСІ УКРАЇНКИ

  У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПИСЬМЕННИКА, вшановуючи працю лицарів пера,  пропонуємо увазі наших користувачів літературну новинку, яка лише минулого тижня зійшла із друкарського станка, а вже сьогодні у фондах нашого відділу, до того ж –  відповідає визначній даті.

   

 Чернівецька обласна організація Національної спілки письменників України з нагоди 150-річчя з Дня народження Лесі Українки презентувала оригінальний проєкт – серія листівок «ПОЕТИ БУКОВИНИ - ЛЕСІ УКРАЇНЦІ». Автор ідеї та упорядник – голова обласної організації ВАСИЛЬ ДЖУРАН. Новинка побачила світ у видавничому домі «БУКРЕК» за фінансової підтримки мецената пана ЮРІЯ СТРАДЕЦЬКОГО.

   У такій вишуканій формі Буковина вплітає свою нитку вдячності славетній Українці у ювілейне перевесло. Серія із 12 листівок розпочинається вступним словом голови обласної організації «Від «Нового Світу» Ольги Кобилянської – до «Зеленого Гаю» Лесі Українки», в якому пан Василь ділиться своїми враженнями від поїздки до Гадяча на Полтавщину, де колись стояла садиба Олени Пчілки та Петра Косача.

    А далі читач має нагоду поринути у розмаїту палітру поетичного слова: і того, яким до нас промовляє Леся Українка, і того, що покотилося відлунням Лесиного слова у душах  світочів Буковини. Гурманів поезії захопить ціла плеяда видатних імен: Василь Джуран, Василь Васкан, Анатоль Вієре, Віталій Демченко, Олександр Довбуш, Галина Мельник, Богдан Мельничук, Василь Місевич, Микола Рачук, Тамара Севернюк, Василь Титов.

   У бурхливий вік інформації більшості людей все частіше ніколи читати довгі тексти. А така листівка не забере у читача багато часу, зате той емоційний заряд, який він отримає від прочитання поетичного тексту, ще довго триматиме на плаву.

 

 Набір листівок може стати чудовим сувенірним дарунком всім, хто шанує слово та творчість класиків і сучасників. Естетика втілення проєкту надзвичайно висока: це той випадок, коли форма та зміст перебувають у цілковитій гармонії.

     Запрошуємо завітати до бібліотеки та ознайомитися з новинкою особисто.

 

6 коментарів:

  1. Щиро дякую, що знайомите читачів з новинками літератури!Успіхів!

    ВідповістиВидалити
  2. Спсибі Вам, що цікавитеся новинками, не байдужі до літератури. Завжди готові ділитися з нашими читачами найсвіжішим!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую, що ділитись з нами пізнавального інформацією, і гарним настроєм. З днем письменника, натхнення Вам. За Лесю окреме спасибі, це моя землячка, і улюблена поетеса!

    ВідповістиВидалити
  4. Пані Оксано, безмежно дякуємо Вам, що знайшли хвилинку завітати на наш блог. Як приємно, що Лесине слово об'єднує нас зі всієї України! Знайте, що Буковина береже пам'ять про відвідини Лесею Українкою нашого краю і нам дуже приємно, що і Ви сьогодні, хай і віртуально, але завітлаи до нас!

    ВідповістиВидалити
  5. Променисто, вишукано, емоційно, креативно. Щиро дякую і бажаю чималої когорти поціновувачів. Ваша прихильниця.

    ВідповістиВидалити
  6. Щиро дякуємо, шановна пані! Буде раді спілкуванню на нашому блозі! Ми готуємо щоразу нові цікавинки для наших читачів. Заходьте до нас частіше!

    ВідповістиВидалити