Шукати в цьому блозі

середу, 17 лютого 2021 р.

 

КНИГИ, ЩО РОБЛЯТЬ СВІТ ДОБРІШИМ

  Сьогодні, 17 лютого, у світі відзначають ДЕНЬ СПОНТАННОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ. Відділ зберігання та реставрації бібліотечних фондів ЧОУНБ охоче долучається до цього свята.  Доброта, як особлива квітка, потребує догляду і плекання. Нажаль,  у вік інформації, людина все більше привчається «смакувати»  новини у стилі трьох «С: Страх, Секс, Скандал».

   Для всіх, хто прагне зігрітися біля вогника добра, пропонуємо сьогоднішню підбірку  книг, які роблять світ добрішим.



1.     Серія книг відомої канадської письменниці ЛЮСІ-МОН МОНТГОМЕРІ. Її книги користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи. За ними знято популярні кінофільми, створено численні театральні постановки. Познайомившись із пригодами маленької Енн із першої книги «Енн із зелених дахів»,  що лише за перші 5 років перевидавалася 32!!! рази, читачі прохали письменницю написати продовження. Кожна наступна книга із даної серії, одразу після виходу, ставала бестселером.  Авторці було надане почесне звання  офіцерки Ордена Британської імперії, а її твори були визнані культурною спадщиною Канади!!!

Вважатимемо, що ми вас достатньо мотивували до читання добрих  книг Люсі-Мон Монтгомері,  отож, пропонуємо вам книги її славнозвісної серії, що зберігаються у наших фондах:

-         «ЕНН ІЗ ЗЕЛЕНИХ ДАХІВ»

-         «ЕНН ІЗ ЕЙВОЛІ»

-         «ЕНН ІЗ ОСТРОВА ПРИНЦА ЕДВАРДА»

-         «ЕНН ІЗ ШЕЛЕСТКИХ ТОПОЛЬ»

             Всі книги вийшли друком у Львівському  видавництві «Урбіно» 2016 року.

2.     Якщо попередня серія книг апелює більше до жіночої аудиторії, то чоловікам пропонуємо добру, мудру, правдиву книгу у трьох частинах Нобелівського лауреата, двічі лауреата Букерівської премії, англомовного письменника ДЖОНА МАСКВЕЛВА КУТЗЕЕ  - «ДИТИНСТВО», «МОЛОДІСТЬ», «ЛІТНЯ ПОРА».

  Як зазначалося в рішенні Шведської королівської академії, яка в 2003 році присудила автору  Нобелівську премію, «в його творчості немає двох книг, створених за одним рецептом». Пропонуємо скуштувати і вам, шановні читачі, цей світовий бестселер.

  Книга побачила світ у видавництві «Фоліо» у 2011 році.

3.     Ім’я АННИ ФРАНК відоме у всьому світі. Та що там у світі – її ім’ям названо одну з  малих планет Сонячної системи! Єврейська дівчинка-підліток, яка пережила фашистську окупацію, не оминувши жахіть концтаборів, упродовж всього часу вела щоденник. Цей щоденник  згодом став всесвітньо відомим твором, бо розповідає про жахіття голокосту більше ніж сама статистика мільйонних жертв трагедії.   Але сьогодні ми пропонуємо інший твір авторки  «РАССКАЗЫ И СКАЗКИ ИЗ ТАЙНОГО УБЕЖИЩА». З першої до останньої сторінки – вражає сила духу і вміння концентруватися на позитиві, коли смерть дивиться у вічі. Книга обовязкова  для прочитання всім, хто втратив смак до життя і почувається загнаним у кут. Після прочитання, у Вашому куті обов’язково знайдуться двері нових можливостей.



     Друзі, сподіваємося запропонована нами підбірка  наснажить не лише на читання, але й на добрі справи! 

    Натомість, чекаємо в коментарях назви ваших улюблених «добрих» книг. Цікаво дізнатися, а що із прочитаного заряджає вас на позитив та спонукає до прояву доброти? Будемо раді скуштувати  ваші  «книжкові смаколики».

9 коментарів:

  1. Вітання всім любителям книг!
    Так одразу і не скажеш, яка з книжок найбільше вчить добру. В певний період нашого життя одні виходять на перший план, інші їм тимчасово або й назовсім поступаються місцем. Щоб не бути голослівною, наведу приклади. Разом із внучками (4 і 6 років) формуємо світ добра на казках та улюблених фентезі нашої родини ("Гаррі Поттер" та "Хроніки Нарнії"). Особисто для себе вже кілька років однією з найважливіших книг, що вчить добра та любові, вважаю "Буквар миру" Сковороди, вражають та захоплюють думки автора, як і Він сам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ЯК ГАРНО І МУДРО, ПАНІ СВІТЛАНО! ЩИРО ДЯКУЄМО ВАМ ЗА ТАКУ РОЗГОРНУТУ ВІДПОВІДЬ. "БУКВАР МИРУ" ПЕРЕГОРНУЛА ЛИШЕ ПОБІЖНО. ВАШ КОМЕНТАР МОТИВУЄ ЙОГО ТАКИ ПЕРЕЧИТАТИ, ЗАНУРИВШИСЬ. ДЯКУЄМО, ЩИРО ЗА ДІАЛОГ.

      Видалити
  2. Сама люблю читати, і поважаю все, що з цим пов'язано. Книг які вчать добра, дуже багато, наприклад- "Джен Єйр", "Поліанна". Роман,який я прочитала на одному диханні- це книга Генрика Сенкевича "Сім'я Полонецкіх", в ній розповідається про справжні відносини, кохання, яке випробовувалось протягом всього сімейного життя. Всім гарного настрою, і приємного читання!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна пані Оксано, щиро дякуємо Вам за те, що поділилися з нами своїми читацькими уподобаннями. За повагу книги - окрема подяка, а ще за діалог. Мудрі добрі твори плекають Вашу душу, тож нехай добро світлим ангелом завжди буде з Вами!

      Видалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  4. Сама люблю читати, і поважаю все, що з цим пов'язано. Книг які вчать добра, дуже багато, наприклад- "Джен Єйр", "Поліанна". Роман,який я прочитала на одному диханні- це книга Генрика Сенкевича "Сім'я Полонецкіх", в ній розповідається про справжні відносини, кохання, яке випробовувалось протягом всього сімейного життя. Всім гарного настрою, і приємного читання!

    ВідповістиВидалити
  5. Люблю читати книги Франсуази Саган. "Сонячний промінь у холодній воді" - свіженька, яку прочитала. Люблю-з сучасних літераторів А.Любку і Ю. Андруховича. "Коханці юстиці" нещодавно прочитала.

    ВідповістиВидалити
  6. Чудовi книжки... Я скажу бiльше, це шлях - життя людей яким вони пройшли... Надiюсь, кожен зможе знайти для себе що буде помогати в життю...

    ВідповістиВидалити
  7. Шановний пане Анатолію, щиро дякуємо за такий теплий відгук. Так, справді, книги - це шлях. Запрошуємо завітати до нашої бібліотеки.

    ВідповістиВидалити