Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ СНУ:

БЕЗ ХОРОШОЇ КНИЖКИ НА НІЧ - НЕ ОБІЙТИСЯ

 12 Березня у Європейських країнах відзначається день сну. Значення сну для здоровя важко переоцінити. А, як стверджує ВООЗ, загострення хвороби безсоння припадає саме на осінь та весну.  Відділ зберігання та реставрації бібліотечних фондів ЧОУНБ пропонує книжкові ліки від цієї недуги. Хороша книжка на ніч – і сон немовляти вам гарантовано! Підбірка із нових надходжень нашого відділу!


Для тих, хто хотів би розпочати весну із потужного струменя мотивації, заряду енергії та посилення волі до перемоги, пропонуємо книгу «МОЯ ІСТОРІЯ» СТІВЕНА ДЖЕРАРДА у співавторстві зі спортивним журналістом ДОНАЛДОМ МАКРЕЄМ. Навіть для не фанатів футболу відомо, що Стівен Джерард – багаторічний капітан, символ англійського футбольного клубу «Ліверпуль», одного з найкращих клубів нового тисячоліття. За 27 років футбольної кар’єри на рахунку Стівена понад 700 матчів, 186 забитих м’ячів і сотні гольових передач! У своїй книзі автор пише не тільки про визначні перемоги і досягнення,  а й про переживання як на футбольному полі, так і поза ним. Він відверто розповідає про особисте життя і кар’єру та ділиться власною історією злетів і падінь. Книга побачила світ у видавництві «Наш формат», 2020 року. 

   Варто прочитати тим, хто діє у сфері спорту; тим, хто взагалі не пов'язаний зі спортом, але любить у своїй царині досягати перемог; підліткам і молодим людям, а також їх батькам та іншим родичам. Весна почалася з понеділка – саме час досягати цілей. Читання вам у поміч. Не зволікайте!

 А тим, для кого весна – це все-таки пора кохання і не інакше, пропонуємо роман авторки із дуже весняним прізвищем – НІНИ ФІАЛКО «КОХАННЯ З ПЕРШОГО ПОГЛЯДУ», що побачив світ у видавництві «Клуб сімейного дозвілля» 2020 року. Кохання, зрада, вірність, самореалізація, докори сумління і спроба налагодити стосунки зі зрадженою любов’ю, - одним словом – класика жанру, яка, одначе, не втрачає своїх шанувальників вже яке тисячоліття.

 Якщо ви регулярно переглядаєте дописи та відео ваших улюблених блоґерів, або самі маєте намір зробити кар’єру у цій царині і, нехай десь потайки, але мрієте про популярність – цей «бестселер номер один» чекає саме на вас! «НУ ПРОСТО НЕРЕАЛЬНА ШТУКА!» (саме так – зі знаком оклику у назві) від мегапопулярного відеоблоґера, підприємця, популяризатора науки, чиї відео сумарно набрали понад 2 мільярди переглядів ГЕНКА ҐРІНА. Оманливо легковажний роман про таємничі статуї інопланетних роботів-самураїв… Однак, крізь їх призму автор розглядає силу й обмеження сучасних соцмереж, силу популярності та вплив її на життя своїх героїв. Чи Ви – відомий блоґер чи лише старуєте, а якщо ви постійний споживач блоґерського продукту – ви маєте це прочитати! Книга вийшла у видавничій групі КМ БУКС у 2020 році. Ну просто нереальна штука!!!

Для шанувальників детективного жанру ми також підготували смаколик. 
«МЕТОД 15/33» ШЕННОН КЬОРК. Авторка – відомий американський прозаїк, практикуючий адвокат і професор права. Тому в історію викрадення та помсти віриш від першого до останнього слова, хоча авторка і попереджає, що будь-які збіги із реальними подіями та людьми є випадковістю. В карколомних поворотах сюжету настає хвилина, коли і читач, і агенти ФБР перестають розуміти – хто тут жертва, а хто злочинець. Книгу видало видавництво «Фабула», 2017 року

Незважаючи на письменницький і акторський талант автор історичного роману «АВҐУСТ» ДЖОН ВІЛЬЯМС був виключений із місцевого коледжу після першого року навчання, що все-таки не завадило йому згодом стати викладачем університету. Роман, що у 1973 році був удостоєний найвищої літературної нагороди США – Національної книжкової премії – дасть вам повне відчуття машини часу і перенесе у справжній Стародавній Рим. «Тут ніхто не знає, хто друг, а хто ворог; тут розбещеність норовів цінується вище, ніж чесноти, і принципи тут – лише слуги користолюбства», - читаємо в анотації. Це Рим? Нагадує щось зовсім сьогочасне... Треба прочитати, щоб скласти власну думку. Роман побачив світ у видавництві «Фабула» 2018 року.

І завершує нашу підбірку книга буковинського автора – чим ми дуже пишаємося – історика, журналіста ЮРІЯ ЧОРНЕЯ «ВЕРНОН КРЕСС. ЖИТТЯ ПІД ПРИКРИТТЯМ. – ЧЕРНІВЦІ: НАШІИ КНИГИ, 2020 РІК. Після «Букової землі» Марії Матіос, «Амадоки» Софії Андрухович важко було уявити ще об’ємнішу книгу. Але «Вернон Крес» справить враження на поціновувачів великих романів і формою і змістом: це «справжня документальна сага про найтрагічніше в історії людства ХХ століття», - цитую анотацію до книги.

  Отож, всіх кому не спиться, запрошуємо до бібліотеки: не накручуйте себе політичними шоу перед сном – читайте мудрі книги!

 А що Ви б порадили проти безсоння зі свого книжкового арсеналу??? Чекаємо в коментарях!

     

 

 

 

4 коментарі:

  1. У мене і захоплива книга часто забирає сон: от хочеться все швиденько дочитати😂😂😂
    Тож все- дуже індивідуально.
    А підбірка книг у Вашому дописі класна! Зараз читала б про любов❤

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, шановна пані Олесю за діалог. Справді, інколи жертвуєш сном, бо цікавість бере гору. Але це все-таки набагато приємніші відчуття, ніж коли обертаєшся з боку на бік, а заснути - ніяк.
    Про любов - це чудово. Вона ж основа всього. Чекаємо у бібліотеці!

    ВідповістиВидалити
  3. Цікава підбірка, різностороння. Інтригує, спонукає вже взятися за книжку. Тільки, можливо, навпаки - заснути не вийде, доки не дочитаєш її до кінця.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо, шановна пані Анастасіє! Нам дуже приємно, що добірка книг Вам сподобалась. Будемо раді бачити Вас у бібліотеці!

    ВідповістиВидалити