Шукати в цьому блозі

понеділок, 25 січня 2021 р.




ТЕТЯНА ЛОГУШ – ТА, ЩО ЗАПАЛЮЄ ЗІРКИ….

  Сьогодні – у Тетянин день – хочемо нагадати всім поціновувачам якісної літератури про значний вклад у розвиток українського друкованого слова пані ТЕТЯНИ ІВАНІВНИ ЛОГУШ.

    Українська благодійниця та громадська діячка, голова правління благодійного фонду «Мистецька скарбниця» пані Тетяна, разом з чоловіком ЮРІЄМ ЛОГУШЕМ, є співзасновниками одного із наймасштабніших конкурсів у царині літератури – «КОРОНАЦІЯ СЛОВА».

   




Ідея виникла в середині  1990-х років, коли подружжя шукало романи українських письменників по київських книгарнях. Конкурс засновано у 1999 році, як спільний проєкт з телеканалом «1+1». Спочатку до розгляду журі приймалися лише романи та кіносценарії, з 2005 – п’єси, з 2008 – пісенна лірика. У 2011 році засновано номінацію «Твори для дітей». У 2012 році Тетяна та Юрій Логуші заснували окрему премію «Золоті письменники України». У 2018 – створено міжнародний мультимистецький конкурс «Молода КороНація».

    «Коронація слова» - це подія величезної ваги в літературному та культурному житті України. Її чекають як автори, так і читачі, адже книги із логотипом конкурсу – це незаперечний знак якості.

   Вітаємо шановну пані ТЕТЯНУ ЛОГУШ з іменинами! Дякуємо за зусилля та працю, завдяки яким з року в рік конкурс «КОРОНАЦІЯ СЛОВА» набирає обертів, а на творчому небосхилі, зявляються нові зірки літератури!

   Наша бібліотека чекає нових книг, а нашим читачам ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ ТА РЕСТАВРАЦІЇ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ пропонуємо добірку творів – переможців конкурсу різних років. І хай книги із відзнакою конкурсу, що зберігаються у наших фондах, не найновіші, але ж твори, що перемогли у літературному змаганні такої ваги, - не одноденки!

    Отож, запрошуємо завітати  і замовити:

Петро Лущик. «Тамплієри короля Данила». Роман. 2015 рік, «Фоліо».

Олексій Волков. «Вовчий місяць». Роман. 2016 рік, «Нора-Друк».

Марина Гримич. «Second life». Роман. 2010 рік, «Дуліби».

Леся Воронина «У пошуках ОҐОПОҐО (Нотатки навколосвітньої мандрівниці». Серія Мандри.  2010 рік, «Нора-Друк».

Андрій Кокотюха. «Темна вода». Роман. 2006 рік. «Нора-Друк».

  Звісно, у фондах ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ УНІВЕРСАЛЬНОЇ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ім. М. ІВАСЮКА значно більший вибір книг із логотипом конкурсу.

     А для всіх, хто дочитав до кінця – обіцяний бонус – авторське  вітання-акровірш з Днем Тетяни!



          Вітайте, читайте, насолоджуйтесь життям!













 

1 коментар: